Agenda

Contacteer ons

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. +32 51 22 69 00
gsm +32 494 50 58 99

Ligging

 Volg ons op Facebook 

Sponsors

sponsors

Hoe werkt het JMA


In een Jeugd Muziek Atelier kom je op een leuke manier in aanraking met de wereld van de muziek. Je leert er niet alleen de muziektaal lezen en begrijpen, maar je voelt er ook de magie van het bespelen van een eigen instrument.

Het jeugdmuziekatelier is een specifieke vorm van jeugdwerk. Elke leerling krijgt een individuele begeleiding aangepast aan zijn eigen muzikale interesses en studietempo.

Al vanaf het 2de kleuterklasje kan je bij ons de eerste stappen zetten in de wonderlijke wereld van de muziek!
Je begint met de lessen Muziek, orff en dans, waarin je via spelletjes, dans en met behulp van orff-instrumenten een eerste introductie krijgt in de wereld van de muziek.

Vanaf het 2de leerjaar
kan je de lessen notenleer volgen. Je leert er het muziekschrift lezen, ritmes herkennen, blokfluit spelen en orff-instrumenten hanteren.

Na één jaartje in de notenleerklas ben je klaar om een eigen instrument te kiezen! Je kan kiezen uit accordeon, piano, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, gitaar of viool.

Stilaan leer je een eigen weg vinden in de wereld van de muziek en krijg je van onze enthousiaste monitoren een begeleiding op maat!

 

 


Ook volwassenen
 die zich muzikaal willen vervolmaken of toch nog muzikale dromen in vervulling willen brengen, vinden elk jaar opnieuw hun weg naar het JMA! Elke volwassene krijgt een programma op maat.